fbpx
Nødlader Powerbank

Nødlader på fly eller reise? Dette er lov!5 min read

04/02/2024 3 min read

author:

Array

Nødlader på fly eller reise? Dette er lov!5 min read

Reading Time: 3 minutes

Det er ikke alltid like enkelt  å vite hva som er lov å ta med om bord på fly, derfor har vi har gått igjennom reglene og funnet svaret for deg.

Nødlader og powerbank i Innsjekket bagasje

Når du skal ut og fly er det IKKE lov å legge en powerbank / nødlader i innsjekket bagasje, dette er grunnet eksplosjonsfaren som kan skje ved å utsette batteriet for lavere atmosfærisk trykk. Billigbatterier i dårlige nødladere som selges i norske og utenlandske butikker inneholder ofte battericeller av så lav kvalitet at ved lavere trykk kan medføre at batteriet ekspanderer.

Ekspansjon av en lithium polymer celler medfører til nedsatt ladeevne eller at batteriet utlades og ikke vil lade igjen. Dersom det er dårlig plass rundt batteriet inne i nødladeren vil ekspansjonen kunne få fatale konsekvenser og i verste fall starte en lithium brann som ikke kan slukkes med vann eller co2 gass. Dette var det samme som skjedde med Samsung telefonene som tok fyr.

Det er viktig å kjøpe nødladere av høy kvalitet for å sikre at dette ikke skjer, og vi anbefaler at du kun kjøper nødladere som koster mer enn 300 kr da det er vanskelig å bygge en nødlader riktig under denne prisen inklusiv norsk moms.

Oppdatering Norwegian nødlader-regler 2024

Norwegian har nå endret reglene sine. Du kan ta med powerbank i håndbagasje, men du kan ikke bruke nødladeren under flyturen. 

Nødlader / Powerbank i håndbagasjen

Regler for håndbasje er veldig enkle i USA, Europa og Afrika.  Du kan ikke ta med nødladere over 100wh (27.777mAh). Dersom du ønsker det må det godkjennes av flyselskapet før reisen og dersom kapasiteten er over 160wh (44.444mAh) så må du sende batteriet som farlig gods (Dangerous goods) og dette vil kost ektra da det må fraktes med egne fraktfly.

Løse batterier til kamera og andre gadgets skal være beskyttet mot kortslutning og dersom du har løse batterier liggende kan disse bli beslaglagt.

Vi anbefaler at du kjøper deg en veske eller boks til dine løse batterier der hvert batteri er i hver sin eske eller lomme.

Nødlader / Powerbanks i håndbagasjen (Asia/Kina)

Regler for nødladere og powerbank i håndbagasje på fly i Asia er litt mer komplisert. Dersom du reiser mellom land i Asia så er det ofte de internasjonale reglene som gjelder. Dersom du skulle reise internt i et land som for eksempel Kina vil det være forskjellig fra flyplass til flyplass, og ikke minst forskjell på flyselskapene.

Vår erfaring er at større nødladere enn 10.000mAh kan være et problem på flyplasser i Kina. Dette igjen er grunnet at de fleste nødladerene som selges i Kina er så dårlig at de til tider har opplevd mange branner i fly pga dette. (Dette gjelder ikke Hong Kong og Taiwan da de har internasjonale IATA regler)

Reglene vil variere, men følger du disse tipsene så kan det likevel gå greit;

 1. Ikke ta med større nødlader enn 10.000mAh internet i Kina, Indonesia, Vietnam.
 2. Pass på at nødladeren din er tydelig merket med CE merke, og at kapasitet er oppgitt.
  1. Dersom nødladeren mangler dette er den ulovlig og kan bli tatt i sikkerhetskontrollen
 3. Pass på at nødladeren ser bra ut og ikke har tydlige sår, sprekker eller ser ødelagt ut.
  1. Sikkerhetskontrollen vil ta den fra deg da de vil anse den som en sikkerhetsrisiko
  2. Dette gjelder spesielt nødladere laget i plast.
 4. Kjøp en nødlader hvor størstedelen av nødladeren er laget i brannsikret aluminium.
 5. Legg den i veske eller beskyttelsesveske

Billige Nødladere kan være farlige

Som alt annet her i livet så får man det man betaler for, og kjøper man billig så betaler man ofte to ganger. En gang når man kjøper billig og en gang til når du angrer og kjøper noe bedre.

Kjøp alltid nødladere laget i brannsikret aluminium, som har CE og RoHS merke. Det er mange nødladere som har stor kapasitet, laget i plastikk og er veldig billige, disse har ofte så dårlige batterier på innsiden at faren for brann og overoppheting kan være til stede spesielt ved bruk over tid og ute i solen om sommeren. Dette er grunnet ustabil kjemi og manglende temperaturstyring i batteri styringssystemet når de blir produsert billig, da dette koster endel og implementere.

Les mer om hvorfor billige powerbanks kan være farlig her.

Nødladere og powerbanks fra Rescue Juice

Batterier av ekstremt høy kvalitet fra samme Panasonic fabrikk som lager batterier til Tesla. De lages også i flyaluminium og er CE og RoHS godkjente. Samtidig har de også avansert temperaturstyring av batteriet og er godkjent for UN38.3 som er eget sertifikat for flytransport som er nødvendig for å kunne fraktes med fly. Dette i sterk kontrast til andre merker som kun kan fraktes med båt frem til butikken.

Har du dårlig tid på tur kan det være lurt å vite hvilken tips og triks som gjelder for hvordan du kan lade din telefon fort, les våre utprøvde triks for hvordan du kan lade din telefon raskest mulig. Tips for å lade mobilen raskt. 

 

Elsker du pizza? Oppdag det beste Pizzastål fra Gruue.

Gruue Pizzastål Pro forvandler din vanlige stekeovn til en ekte pizzaovn. Bakestålet fra Gruue har en høy varmekapasitet og vqrmeoverføring som sikrer perfekt stekt pizza hver eneste gang. Kjøp beste pizzastålet her.

Array