fbpx
Tips og triks

Hvordan lade mobilen fort? | 8 tips til raskere lading alle kan bruke6 min read

29/11/2022 5 min read

author:

Array

Hvordan lade mobilen fort? | 8 tips til raskere lading alle kan bruke6 min read

Reading Time: 5 minutes

En hver iPhone- junkie har opplevd øyeblikket av panikk på et tidspunkt: Du er i ferd med å få hodet ut av døren, ta telefonen og innser at den har lavt batteri.

Du har 10 minutter til du må gå og ser den røde streken på batteriet. Så hva gjør du?

Vel, det kan hende du ikke kan lade telefonen opp til 100 prosent innen 10 minutter, men det er måter å øke ladehastigheten for å gi deg mer tid – i hvert fall før du må finne et annet uttak.

Lag din beste pizza noen sinne! Gruue Pizzastål Pro forvandler din vanlige stekeovn til en ekte pizzaovn!

Kjøp det beste Pizzastål pro her

Her er 8 triks for å hjelpe iPhone-batteriet til å bli grønnt raskere:

 

1.Sett den i flymodus

Bilde av iPhone med forklaring hvordan sette på flymodus
Sveip opp og klikk på flyikonet øverst til venstre på skjermen. SKJERMBILDE – Nødlader.no

 

Jo mindre din iPhone gjør jo raskere det vil være i stand til å lade. Hvis du kan unngå å surfe på nettet eller ringe for noen minutter, bytt til Flymodus mens du lader. Denne funksjonen forhindrer at telefonen sløser med batteri som søker etter mobil- og Wi-Fi-signaler, slik at den vil lade opp raskere.


2.Slå den helt av hvis det haster!

Viser avknappen på en iPhone. IOS
Hold nede sideknappen på iPhone og sveip til høyre for å slå av.

Hva er bedre enn å sette telefonen i flymodus? Slår av helt. På den måten bruker ikke telefonen noe strøm, og hele ladningen går rett på batteriet.


3.Ta av iPhone dekselet ditt

Bilde av deksler på iPhone 8, X, XS Max
Fjern iPhone-etuiet ditt for å unngå å overopphete telefonen din ettersom den belastes.

Før du kobler telefonen til å starte lading, vil du kanskje fjerne dekselet. iPhones er i stand til å lade mer effektivt når batteriet holder riktig temperatur. “Lading av enheten  i bestemte typer tilfeller kan generere overskuddsvarme, noe som kan påvirke batterikapasiteten,” forklarer Apple på sitt support forum. “Hvis du oppdager at enheten blir varm når du lade den, ta den ut av dekselet først.”


4.Hold telefonen temperert

Viser temperatur feil på iPhone, hvordan fikse.
16° til 22 ° C er den ideelle temperaturen for iPhone og mobiltelefon batterier

Når det gjelder temperaturer, er det en ting som det er for varmt å lade. Unngå å utsette iPhone for temperaturer som er høyere enn 35 ° C. Når telefonen er utsatt for denne typen varme, kan det forårsake permanent skade på batterikapasiteten, og batteriet vil ikke strømme så lenge på en gitt ladning, advarer Apple .

På samme måte, hvis batteriet ditt er i et kaldt miljø, kan du legge merke til at ladningen begynner å redusere. Dette er imidlertid bare midlertidig, og telefonen kommer tilbake til normal rekkevidde når den varmes opp. (Merk: 16 ° til 22 ° C er den ideelle komfortssonen for iPhone.)


5.Bruk en rask vegglader (spesielt en 12W lader)

Raskeste iPhone laderen fra rescuejuice

Ifølge Apple er det trygt å bruke en 12W-strømadapter for å lade en iPhone (bare unngå fake ladere fra billige kinesiske leverandører og nettsider). iPhones leveres med en 5 volts lader, som bruker 1 ampere for 5 watt strøm. iPads og andre større dingser har derimot ladere med 5,1 volt, 2,1 ampere som gir 12 watt ladestrøm.

Hva betyr dette? “Tallet som er relevant fra et ladehastighetssynspunkt er watt: dette er en funksjon av tid, og definerer hastigheten på energioverføring,” Macworld, et nettsted dedikert til Apple-produkter og programvare, rapporter . “Jo høyere effekten er, jo raskere laderen kan fylle opp enhetens batteri.”

Du kan kjøpe en super rask 12W lader fra Norske Rescuejuice her


6.Koble den til en aktiv datamaskin

Bilde av iPhone som lader på macbook.
Ikke koble til en datamaskin som er slått av eller i hvilemodus eller i ventemodus

Hvis du har feilplassert ladingblokken din og ikke har noe annet alternativ, kan det være ditt beste alternativ å koble til en aktiv datamaskin. Men hvis enheten din er koblet til en datamaskin som er slått av eller i hvilemodus eller standby-modus, kan det føre til problemer. For å unngå at batteriet tømmes, må du kontrollere at datamaskinen er koblet til og slått på, fjern alle andre USB-enheter som kan tegne strøm og ikke synkronisere iPhone mens den lades.


7.Vedlikehold av iPhone batteriet

Bilde av hånd som holder iPhone med tomt batteri
Pass på at du foretar månedlige vedlikeholdskontroller på telefonen din, inkludert ladeporten på din iPhone.

Det er to ting du kan gjøre for å opprettholde batteriet:

  1. Tillat at iPhone-batteriet utladet minst en gang i måneden. “For riktig vedlikehold av et litiumbasert batteri, er det viktig å holde elektronene i det i noen tilfeller. Sørg for å gå gjennom minst én ladingssyklus per måned (lading batteriet til 100% og deretter helt ned)  
  2. Rengjør din iPhone-lighteningport. Før du klager på hvor langsom telefonen din lades, kontroller du ladeporten for støv og annet rusk som kanskje har bygget opp på innsiden. Slå av den, og med vanlig tannpirker, fjern forsiktig alt materiale som kan tette opp porten.

8.Bruk en nødlader

iPhone 8 Plus som lader med en nødlander Kraftverk mini
Bilde av en iPhone 8 plus som lader med en Kraftverk Mini nødlader fra Rescuejuice. Plommefarge og rød 3-i-1 universal usb kabel.
  1. Når du bruker en nødlader har du alltid strøm med på tur, og med en Kraftverk powerbank har du 100% sikker og rask lading for alle iPhone med sin unike Apple DCP ladeprotokoll støtte.
  2. Obs! Aldri kjøp billige nødladere fra ukjent merkevarer, disse kan være skadelige for batteriet og i værste fall ta fyr.
    1. Les mer om farlige billig nødladere her.
Array