fbpx
Mobiltelefoner Samsung

Hvordan velge riktig Samsung Galaxy S10, S10 Plus og S10E5 min read

22/02/2019 4 min read

author:

Array

Hvordan velge riktig Samsung Galaxy S10, S10 Plus og S10E5 min read

Reading Time: 4 minutes

Alt du trenger å vite om Samsungs nye Galaxy S10 telefon og hvilken som passer best for deg.

Samsung har laget en tradisjon for å frigjøre to flaggskip Galaxy S-smarttelefoner samtidig hvert år, men i 2019 får vi tre: Galaxy S10, S10 Plus og S10E . (Hvis du teller S10 5G som kommer ut om noen måneder, er det faktisk fire.)

Hvordan skal du finne alternativet best for deg? Det viktigste å vite er at disse telefonene er veldig like når det gjelder grunnleggende. Å kjøpe 6995,- Galaxy S10E betyr ikke at du ofrer noen av de avgjørende forbedringene og maskinvareoppgraderingene. Men det er fordeler å gå ut og slippe 10490,- på S10 Plus.

Norges beste pizzaovn vedfyrt pizzaovn fra gruue

HVA HAR S10E, S10 OG S10 PLUS FELLES?

  • Qualcomm Snapdragon 855 prosessor
  • Lagrinskapasitet på 128 GB
  • Utvidbar microSD-lagring
  • Dynamisk AMOLED-skjerm med redusert blått lys og HDR10 + bred fargegruppe
  • Kompatibel med nye, raskere Wi-Fi 6
  • Trådløs PowerShare: Du kan lade andre enheter ved å hvile dem på S10s bakside
  • IP68 vannmotstand
  • Rask trådløs lading

Alle Galaxy S10-modellene deler også minst to kameraer:

1. Primær dual-blender (f / 1.5 eller f / 2.4) 12 megapiksel kamera
2. Ultra bredt (123-graders synsfelt) 16 megapiksel kamera

S10E, S10 og S10 Plus kan alle ta opp 4K-video på både kameraene bak og foran. De har hver en “super stabil” -modus som dramatisk stabiliserer videoer som er tatt med det ultra brede kameraet, og alle tre kan fange 960 fps super slow-mo video. For stillbilder gir Samsung alle sine Pro Assist AI-baserte sceneregistrering, som automatisk justerer kamerainnstillingene basert på motivet. Som notatet 9 før det, vil S10 også fortelle deg når det oppdager om et bilde du nettopp tok, var uskarpt, eller hvis noen i bildet blinket.

VELG GALAXY S10 HVIS DU VIL HA FLAGGSKIPET, MEN VIL IKKE BETALE 9490,-

128 GB | 8GB: 9490,- kr
6.1-tommers Quad HD + buet OLED-skjerm | 3 800 mAh batteri

Galaxy S10 har alle Samsungs nyeste tech for under grand. Det har en hull-punch kamera cutout som synes for meg å være mye mindre merkbar enn et hakk skjære inn på skjermen.Den drives av den nyeste generasjonen Snapdragon 855 prosessor. Skjermbildet er Samsungs beste OLED-panel, og kamerasystemet inneholder en trio av bakkameraer som i utgangspunktet setter et helt objektivsett på telefonen, inkludert et tele- / stående objektiv.

Det er også ultralyd fingeravtrykkssensoren innebygd i displayet, som lover å være mer nøyaktig enn de optiske fingeravtrykkssensorene på skjermen vi har sett fra OnePlus og andre. Skjermen er mindre enn S10 Plus ‘, men det er samme oppløsning og total kvalitet.S10 har også et betydelig større batteri enn fjorårets S9, så kombinert med Android 9 Pies batteribesparende triks, bør det vare litt lenger.

VELG GALAXY S10 PLUS HVIS DU VIL HA DEN STØRSTE SKJERMEN OG ABSOLUTT BESTE SPESIFIKASJONER

128 GB | 8GB: 10490,- kr
6,4-tommers Quad HD + buet OLED-skjerm | 4,100mAh batteri

S10 Plus har en større skjerm, større batteri, og det kan konfigureres med mer lagring og RAM enn vanlig S10. Det slår også S10 5G på lagring og minne. Dette er telefonen for spesielle hoder. Du kan kjøpe den med opptil 1 TB lagringsplass og 12 GB RAM, noe som bør fremtidsbestemt telefonen i årene som kommer.

Den er tilgjengelig med en keramisk svart eller hvit rygg hvis du velger de høyere end 512GB eller 1TB-modellene, som ikke tilbys på standard S10. S10 Plus har også et RGB dybdekamera på forsiden som forbedrer stående skudd og selfie-effekter. S10 og S10E kan gjøre dette gjennom programvare, men Samsungs egen kameraside bekrefter at deres “resultater er varierte”.

S10 Plus ‘4,100mAh-batteriet er en høyere kapasitet enn Note 9, som allerede var en flott telefon som varte hele dagen. Dette er den eneste S10 som jeg virkelig ville vurdere å bruke Wireless PowerShare med siden det har nok juice til å lade opp en venns telefon i en klemme uten å forlate deg på jakt etter en lader selv.

VELG GALAXY S10E HVIS DU VIL HA DEN BESTE VERDIEN OG FLERE FARGEVALG

128 GB | 6GB: 6995,- kr
5,8-tommers full HD + OLED-skjerm | 3,100mAh batteri

Som den rimeligste telefonen i Samsungs nye utvalg, tilbyr Galaxy S10E fortsatt mye av det som er best om de pricier-enhetene. Den har samme Snapdragon 855 prosessor som standard S10 og S10 Plus. Basemodellen har litt mindre RAM (6 GB), men du kan få 8 GB hvis du velger modellen med 256 GB lagringsplass. Selv om du ikke bry deg, bør 6GB være nok for denne oppgraderingssyklusen.

Dens 5,8-tommers skjerm er den minste av gjengen, og det faller oppløsningen litt ned, men det betyr også at det er enklere å håndtere i en hånd. Den har alle forbedringer av Samsungs nyeste generasjons “dynamiske” OLED-skjerm, som redusert blått lys og en enda bredere HDR-fargepalett. Skjermen er flat, i motsetning til den buede S10 og S10 Plus. Apple gikk med en lavere (men fortsatt høy kvalitet) LCD-skjerm til iPhone XR, men jeg tror at Samsungs S10E kan ha bestilt XR i denne kategorien.

Med S10E får du samme primære (brede), ultrabrede og selvkameraer som på S10. Det er ikke noe telefoto-kamera, men hvis du er noen som finner deg selv å ta massevis av portrettbilder, er dette noe å vurdere. Og fingeravtrykkssensoren er en tradisjonell kapasitiv skanner integrert med strømknappen, slik at du mister den kule, helt nye ultralydteknologien, jo mer premium S10-er kommer.

Den største ulempen på S10E er imidlertid dens 3,100mAh batteri. Vil det være nok juice å bære denne høydrevne telefonen gjennom en hel dag? Det er mer enn Galaxy S9 hadde i fjor, men S9 var ikke kjent for stor utholdenhet på en kostnad.

Array