fbpx
Nødlader Powerbank

Er nødladere og powerbanks farlige?3 min read

05/05/2017 3 min read

author:

Array

Er nødladere og powerbanks farlige?3 min read

Reading Time: 3 minutes

Kan nødladere være farlige?

Mange spør oss om nødladere og powerbanks kan være farlige og svaret er nei, ikke hvis du kjøper kvalitet. Dersom du har en nødlader med logo fra en bedrift som ikke driver med nødladere så er svaret; JA!

De farligste nødladerene på markedet er en av to følgende modeller;

  1. Gratis reklamemateriell nødladere/powerbanks som blir gitt bort gratis av selskaper som gaver og “give aways”
  2. Billige nødladere til under 300 kr fra butikker og fra utenlandske billigbutikker

Du tenker sikkert at den nødladeren du fikk av banken din i fjor sommer fungerer helt fint fortsatt og ja det er riktig.

Det finnes primært to farer ved nødladere

  1. Skadelig ladestøy når du lader telefonen din. Du vil oppdage at ditt telefonbatteri blir dårlig, veldig raskt.
  2. Brann og eksplosjonsfare

Den du garantert ikke merker med det første er ladestøy også kalt ripplespenning ved lading. Ladestøyen fører til at telefonen din ser ut til å lade normalt, men ladekretsen i telefonen din er ikke laget for å motstå ladestøy som er utenfor den spesifiserte maksgrensen for USB ladere. Ladestøyen sendes videre inn i system og batteriet og medfører skade.

Den mest normale skaden er dårlige batteri i telefonen etter 6 måneder, ved ekstreme tilfeller så kan telefonens ladekrets slutte og fungere.

Brannfare i nødladere og powerbanks

De nødladerene som er mest utsatt for brannfare er de som gis bort gratis, ikke bare er de miljøbomber i og med at de ofte kun varer i noen uker etter at du har fått dem. De har også en veldig lang historie med brann og eksplosjon også i Norge.

telenor nødlader brann telenorbutikken
Telenor.no sin nødlader tok fyr. Dette var en powerbank som var reklamemateriall og ble gitt bort.

 

 

 

Norsk tipping og hold appen nødlader brannfare dårlig kvalitet reklamemateriell nødlader
Artikkelen over fra VG.NO – Norsktipping.no , Den livsfarlige nødladeren ble levert av Strømmes Reklame AS (http://strommes.no) og Hold (https://www.holdstudent.com) leverer ekstremt brannfarlige nødladere. Les også mer på Høyskolen i Volda.

 

 

TTmicro cellularline nødladere og powerbanks dårlig batteri brannfarlig ødlegger
Livsfarglige batterier fra TTmicro AS (http://ttmicro.no) Lager 15 Pinelli DAB radioer som tok fyr pga dårlige batterier. OBS! De har også nødladere/powerbanks under navnet Cellularline. Artikkel klippet fra Teknisk ukeblad, les mer her.

Artikkel der 2 hus brand med pga TTmicro lagde radio med kopibatterier.

En enkel regel og følge når du får eller skal kjøpe en nødlader er;

Dersom merkenavnet på nødladeren er fra et selskap som ikke utvikler og lager nødladere selv så ikke kjøp eller ta imot.

For å kunne gi bort en nødlader er leverandøren som ofte driver med reklamemateriell nødt til å bestille ekstremt billige produkter med tilhørende lav kvalitet i alle ledd. Da er det veldig høy sannsynlighet for noe kan skje enten med telefonen din eller enda verre ditt liv.

Hvorfor kan nødladere være farlige?

Det er ganske enkelt, en nødlader består av tre hovedkomponenter;

  1. Batteri(ene)
  2. Ladekretskort
  3. Produkthus (Billigmodeller er laget i plast)

Den største delen av kostnaden ved en nødlader er batteri(ene). Den nest største er ladekretskortet så kommer selve produkthuset.

Billige batterier blir ofte laget på kinesiske kjemifabrikker med ekstremt lav kvalitet og med fokus på lavpris fremfor sikkerhet og holdbarhet. Japanske og koreanske batterier er av ekstremt høy kvalitet og kommer med garanti og forsikring fra produsenten om de ikke kan ta fyr eller skape skade.

Kretskortet i en nødlader styrer både opplading av batteriet i nødladeren og telefonen. Inne i billige nødladere finner du kopi-kretser som ikke lever opp til den beskyttelsen som trengs.

Kombinasjonen av billig plast, ustabile batterier, kopikretskort og plast om ikke er brannsikret skaper garantert problemer.

Har du en nødlader som du ønsker at vi skal sjekke for deg?

Kontakt oss så skal vi sjekke akkurat din nødlader og skrive en artikkel om den.

Array