fbpx
Nødlader Powerbank

Beste powerbank / nødlader til iPhone5 min read

05/11/2017 4 min read

author:

Array

Beste powerbank / nødlader til iPhone5 min read

Reading Time: 4 minutes

Hvilken nødlader og powerbanken til iPhone?

Nyere iPhone SE, 6, 7, 8 og XS, XS Max har alle støtte for en ladeprotkoll som kalles Apple DCP. Denne protokollen er det svært få nødladere som støtter 100% og det er derfor stor forskjell mellom ladehastigheten. Dersom en nødlader ikke støtter DCP vil du oppleve at den lader med 1A ladehastighet (1000mAh per time), men dersom du kjøper en kvalitetslader så vil du oppleve at den lader inntil 2.4A ladehastighet (2400mAh per time).

Store forskjeller på nødladere til iPhone

Dersom en nødlader skal støtte Apple DCP protokollen må den inneholde en liten datamaskin som kalles en BMS. (battery management system) Dette er dyrere enn å kun støtte 1A USB lading og du finner derfor sjeldent god støtte for Apple iPhone lading i billige nødladere.

Dersom det står at nødladeren støtter 2A så kan den støtte Apple DCP 1.5A og ofte ikke 2A lading. Dersom du skal se at en nødlader støtter rask lading av din iPhone må den støtte 2.1 – 2.4A og DCP protokollen. Da vil den lade både iPhone og iPad raskt.

Har du ikke kjøpt en iPhone ennå? Sjekk vår guide på hvordan velge den perfekte iPhone for deg.

Det er forskjell på strømkvaliteten

Du tenker kanskje ikke at det var forskjell på strømkvaliteten i en nødlader, men det er ekstreme forskjeller. Alle nødladere lades opp og ut med såkalt likestrøm. Likestrøm er forskjellige fra vekselstrøm som du finner i stikkontakten at den ikke veksler mellom negativ og postiv i en gitt hastighet. Postiv og negativ har alltid samme polaritet og spenningen er konstant.

En nødlader har som regel 5V (Volt/Spenning) ved lading av en iPhone. Denne spenningen skal være mellom 4.75 og 5.25V. Dersom spenningen går under 4.75 så vil iPhone ofte vise “Accessory not supported” og dersom den går over vil den slutte og lade. I verste fall vil det kunne ødelegge iPhonens ladekrets.

Rippelstrøm (strømstøy på godt norsk) er den største faren for din iPhone, og det er her vi ser de største forskjellene på powerbanks og nødladere i markedet. Batteriene i en nødlader har en spenning mellom 3.0 – 4.2V. For å lade en iPhone må kretsen i nødladeren øke spenningen til 5V ved hjelp av noe som kalles voltage boosting. Når dette skjer må det gjøres via et magnetisk felt kalt en induktor.

Utfordringen med induktiv teknologien er at når du bruker en induktor til å “booste” spenningen så skapes en rippel/støy -strøm/spennning. Dette er den samme skadelige vekselsstrømmen du finner i veggenkontakten i huset ditt bare svakere.

Alle billige nødladere vi har testet har en ikke en god nok filtreringskrets for å fjerne denne støyen. Dette skader din iPhone og dersom du bruker en billig nødlader vil du oppleve at batteriet på din iPhone slites i rekordhastighet.

Billige nødladere fører til stor slitasje på batteri, ladekrets og varmeutvikling i din iPhone.

De billigste nødladerne mangler som regel filtreringskrets for å fjerne støy og vil garantert medføre til dårlige batteri i din iPhone mye raskere.

Den beste nødladeren laget for iPhone

Når du kjøper en iPhone så investerer du i et fantastisk avansert produkt, og velge noe annet enn det beste for din nye iPhone ville være ulogisk.

Norske Rescue Juice designer, utvikler og produserer egne nødladere med markedets beste batterier fra samme Panasonic fabrikk som produserer batterier for Tesla. Samtidig har de utviklet teknologi som garanterer raskeste ladehastighet uansett hvilken iPhone eller iPad du har.

Alle deres nødladere har full støtte for Apple DCP, og er temperaturstyrt og har Smartkraft 2.0 teknologien som filtrer strømmen og tilpasser spenningen basert lengden på ladekabelen du bruker.

Med inntil 3 års garanti er det garantert det riktige valget som du skal ha den beste powerbank nødladeren til din iPhone.

Nødladeren / Powerbanken med bytteavtale og ladeavtale

Nødkaft nødladeren fra RescueJuice er verdens mest populære mini nødlader som har bytteavtale. Du kan kjøpe nødladeren over hele Norge på Deli De Luca, beste barer, beste hoteller og beste restauranter. Den er 100% ferdig ladet i esken og komer med USB kabel som støtter både iPhone og Android. (Micro-USB, iPhone og USB-C)

Nødkraft er den beste powerbanken dersom du bor i en by med utsalgssteder. Nødladeren er veldig liten som gjør at du alltid kan ha den liggende i lommen klar til bruk, og når den er tom kan den byttes gratis over hele Norge når den er tom. De har en enkel iPhone app der du finner alle byttestedene nær deg basert på GPS og en egen webside med kart her. Gå inn på nødlader bytteavtale/ladeavtale kartet for å finne utsalgssteder her.

Med ladeavtalen slepper du å huske og lade nødladeren hjemme, du kan bare ta den med ut på tur, lade telefonen super raskt og bytte den mot en fulladet når den tom.

Nødkraft 4 har markedets kraftigste batteri på utrolige 3500mAh og er den eneste i verden som støtter 2.4A Apple DCP rask lading i en så liten innpakning. Nødkraft powerbanken er utviklet i Norge med Smartkraft 2.0 teknologi som overvåker batteriet i sanntid og justerer spenningen optimalt ved å analysere kabelen og telefonen mens du lader.

Du kan kjøpe nødladeren med bytteavtale/ladeavtale direkte her.

Se videoen over hvordan dette fungerer i virkeligheten, her hos Deli De Luca.

Den beste nødladeren til iPhone finner du hos Rescuejuice.com

 

Array